Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zwarte woud tiramisu

Tiramisu met een Bereiding voor Brownie als basis. Recept van blogster Anke.

12 - 16 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zwarte woud tiramisu

Voor het recept:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
500 g mascarpone
50 g suiker
1 blik kersen (bokaal Noorderkrieken op sap)
4 eidooiers
3 eiwitten
100 ml kirsch
enkele geschaafde amandelen
een beetje chocolade schilfers

preparation

Bereiding

1

Bak eerst de brownie volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2

Klop intussen de eiwitten stijf op. Mix ook de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Doe de mascarpone bij het mengsel van eidooiers en mix goed tot een glad geheel.

3

Spatel er voorzichtig het stijfgeklopt eiwit onder.

4

Snij dan 16 stuken en dan in elk stuk in 3 schijfjes.

5

Giet de krieken op sap af, maar hou het sap bij! Meng 100 ml van het sap met 100 ml kirsch. Besprenkel elk stukje van de brownie met het krischmengsel.

6

Neem 16 glaastjes. In elk glaasje, schep een dunne laag van het mascarpone mengsel en daarop een stukje brownie.

7

Schep terug een laagje mascarpone erover en verdeel 3/4 van de krieken over de glasjes.

8

Leg een laagje Brownie in elk glas, gevolgd door de rest van het mascarponemengsel.

9

Werk af met de rest van de krieken, stukjes Brownie, amandelschilfers en chocoladeschilfers.

Recept en foto van Donna Caramella

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zwarte woud tiramisu

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1553 kJ
371 kcal
1231 kJ
294 kcal
Vetten 25.31 g 20.09 g
Koolhydraten 29.53 g 23.44 g
Eiwitten 6.43 g 5.11 g