Flag

Appel-Kaneel Cake

15 - 20 porties
Gemiddeld
25
Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
4eieren
200 gboter
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
een beetjekaneel
3appels
amandelen (schilfers)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Vet een rechthoekige vorm in met boter of gebruik de Dr.Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter.

3

Schil 2 appels en snij deze in kleine stukjes. Laat de rest van de boter smelten in een pan en voeg hierbij de stukjes appel en 2 zakjes Bourbon Vanillesuiker. Bestrooi rijkelijk met kaneel. Laat de stukjes appel ca. 10 min. karamelliseren terwijl je ze regelmatig omdraait.

4

Voeg de gekarameliseerde stukjes appel toe bij het deeg voor de Cake Natuur. Meng het geheel en giet het daarna in de vorm.

5

Schil daarna de laatste appel en snijd deze in schijfjes. Leg de appelschijfjes bovenop het deeg in de cakevorm. Bestrooi ten slotte met amandelschilfers.

6

Plaats de vorm ca. 50 min. in de oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.