Flag

Appeltaart

12 porties
Gemiddeld
40
Met zanddeeg en een heerlijke appelvulling
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
125 gboter (harde klontjes)
1ei
100 gsuiker
Voor de vulling
2 eetl.suiker
4appels bijv. goudrenetten
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
½ koffiel.kaneel
Voor de crumble
120 gboter
120 gbloem
120 gsuiker
een beetjekaneel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Voor de bodem

De bloem boven een mengkom zeven en een kuiltje in het midden maken. De resterende ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde toevoegen. Met wat bloem afdekken en de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg 1-2 uur in de koelkast laten rusten.

2

Twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen. Een ingevette springvormbodem (24-26cm) hiermee bekleden en de ingevette springvormrand erop bevestigen. Van het overige deeg een rolletje vormen, het rolletje tegen de rand in de vorm leggen en het deeg met twee vingers omhoog drukken tot er een opstaande rand van drie cm ontstaat. De deegbodem iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten

3

Voor de vulling

Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze samen met de Bourbon Vanillesuiker, de gewone suiker en de kaneel in een kookpot. Kook dit op een zacht vuurtje tot dikke confituur. Laat het geheel afkoelen en verdeel het over de taartbodem.

4

Voor het kruimeldeeg

Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg met de mixer (met gardes) tot een kruimeldeeg en verdeel deze over de appelvulling.

5

Bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: 40-50 minuten