Flag

Cheesecake met rode vruchten

16 porties
Gemiddeld
45
Deze cheesecake laat je heerlijk opstijven in de koelkast en smullen maar.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
125 gzachte boter
1ei
Voor de vulling
750 gplattekaas
250 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppelsDr. Oetker Citroenaroma
400 mlvloeibare room
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
125 gframbozen
125 gbosbessen
1 ½ zakjesDr. Oetker Vegetarisch Geleermiddel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Voor het deeg

Meng de bloem, Backin, suiker, boter en het ei. Kneed tot een glad deeg.

2

Rol de helft van het deeg uit zodat het de bodem van de springvorm volledig bedekt. Bak 12-15 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

3

Herhaal deze stappen voor de tweede helft van het deeg, maar snij het deeg in 16 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.

4

Voor de vulling

Meng de plattekaas met suiker en Bourbon Vanille Suiker en voeg 5 druppels Citroenaroma toe.

5

Verwarm 150 ml vloeibare room en voeg 1,5 zakje Vegetarish geleermiddel toe. Laat even afkoelen.

6

Giet de resterende 250ml room in een kom, voeg 1 zakje Klop-Fix toe en klop dit op tot stevige slagroom. Voeg de slagroom en de room met gelatine bij de plattekaas en meng. Dit wordt de vulling van de cheesecake.

7

Plaats de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet de helft van de vulling over de bodem. Verdeel het fruit over de vulling en giet de rest van de vulling erover. Bedek met de tweede koekbodem en laat min. 3u opstijven in de koelkast.

8

Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak daarna de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai deze om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.