Flag

Circustaart

56 stukken
Gemakkelijk
60
Een echte circustent uit biscuitdeeg.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cakes
4 verpakkingenDr. Oetker Biscuit
16eieren
200 mlmelk
Voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
100 gzachte boter
125 mlmelk
Voor de decoratie
Dr. Oetker CupCake Rolfondant geel, groen en rood
Dr. Oetker Schrijfstiften
een beetjewater of eetbare lijm, popcorn, ...

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Schrijfstiften

Nodige bakmateriaal

2 springvormen (24 cm diameter), kegelvormige bakvorm, bakpapier, Dr. Oetker bakspray, uitstekertje in de vorm van een ster, tandenstoker


Baktijd en oventemperatuur

Elektrisch: 160°C // Hetelucht: 150°C // Gas: stand 2 - 3 // baktijd: ca.: 30 min.

1

Verwarm de oven voor op 160° C. Doe de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Klop alles stevig op met de mixer. Bekleed de springvormen met bakpapier, spuit er de Dr. Oetker Bakspray in en laat even drogen verdeel het mengsel gelijk over de drie vormen. Bak de biscuits in 30 - 35 minuten gaar en goudbruin.

2

Laat de cakes afkoelen. Maak ondertussen de luchtige botercrème door de inhoud van het zakje te vermengen met de andere ingrediënten. Wanneer de cakes zijn afgekoeld, zet je de twee ronde cakes op elkaar en kan je ze bestrijken met deze botercrème en nadien weer een half uurtje laten koelen in de koelkast.

3

Rol een klein stukje groene rolfondant uit en plak dit op de cakes. Rol dan de witte Dr. Oetker rolfondant uit en bekleed er de cakes mee. Laat het groene vakje helemaal vrij want dit wordt de ingang van het circus :) Zet de kegelvormige cake op de twee ronde cakes. Nu heb je al de vorm van je circustent.


Tip

Als je liever een donkere ingang van de tent hebt, kan je de groene rolfondant kleuren met enkele druppels blauwe kleurstof.

4

Rol dan de rode Dr. Oetker rolfondant uit en snijd er lange driehoeken en kleine rechthoekjes uit om de circustent mee te versieren. Duw ook kleine rode sterretjes uit. Nu kan je taart beginnen versieren (zie voorbeeld op foto). Maak een vlaggetje met behulp van je tandenstoker om bovenaan de cake te zetten schrijf iets leuks op de ingang van je tent.

5

Nu enkel nog popcorn aan de kanten plakken met water of eetbare lijm en je circustent is klaar voor opening! Of om op te eten natuurlijk :)