Flag

Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

10 - 12 cupcakes
Gemakkelijk
45
Deze elegante en easy cakejes van blauwe bessen en citroen zijn helemaal onze cup of tea.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra
Dr. Oetker bakvormpjes

Ingrediënten

Voor de cakejes
100 gbloem
75 gsuiker
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel.zout
2eieren
ongeveer 100 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje
75 gbosbessen
5 druppelsDr. Oetker Citroenaroma
50 mlzonnebloemolie
Extra
½ pakjeDr. Oetker Gebaksglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Verwarm de oven voor. 

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Klop in een mengkom de eieren met de melk luchtig. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het vanillemerg bij het melkmengsel.

3

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Voeg toe aan het eimengsel en spatel voorzichtig om. 

4

Voeg in een straal de zonnebloemolie toe.

5

Besprenkel de blauwe bessen met het Citroen Aroma. Voeg ze toe aan het beslag en spatel kort door het deeg.

6

Vul de bakvormpjes voor 3/4 met het beslag en zet 20 tot 25 min. in de oven.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

7

Laat afkoelen op een rooster.
TIP: werk - alvorens aan te vallen - de cakejes af met wat gebaksglazuur