Flag

Gevulde broodvarkentjes

10 - 15 stukken
Gemakkelijk
40
Leuk om samen met de kinderen te maken.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
snufjezout
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
60 gboter (gesmolten)
250 mlmelk (lauwwarm)
citroenrasp
Voor de vulling
200 ghazelnoten (gemalen)
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
een beetjekaneel
8 - 10 druppelsDr. Oetker Rumaroma
1eiwit
1 eetl.melk
Voor de bovenkant
1eidooier
2 eetl.melk
40 grozijnen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 4 - 5 (voorverwarmd) Baktijd: 15 - 20 minuten

1

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg: -Zeef de bloem boven de mengkom. -Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. -Doe het zout, de suiker, de Vanillesuiker Bourbon, het ei, de boter en de melk in het kuiltje. -Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. -Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden. -Kneed het nog een keer goed door. Rol het deeg uit tot een dikte van ca ½ cm en snijd er daarna 20 tot 30 cirkels met een doorsnede van 8 cm en 10 tot 15 cirkels met een doorsnede van 4 cm uit. Vorm van het overige deeg oortjes.

2

Meng voor de vulling de ingrediënten in de aangegeven volgorde en bestrijk de helft van de grote cirkels met de vulling. Klopt de eierdooier los met de twee eetlepels melk en bestrijk de randen hiermee. Leg de andere cirkels van gelijke grootte erop en druk de randen een beetje vast. Leg de kleine cirkels deeg in het midden. Vorm de snuit en de neusgaten, druk links en rechts op de grote cirkels een oor vast en vorm van rozijnen de ogen.

3

Bestrijk de broodvarkentjes met losgeklopte eierdooier. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 tot 15 minuten rijzen. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.