Flag

Halloweencupcakes

12 cupcakes
Gemakkelijk
30
Met deze cupcakes is je Halloween avond zeker geslaagd!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Cupcakes
1 bereiding voorDr. Oetker CupCakes Natuur
2eieren
75 gzachte boter
75 mlmelk
Voor het glazuur
100 gwitte chocolade
100 gmelkchocolade
2 koffiel.olie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Natuur
1

Verwarm de oven op 160°C.

2

Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!

4

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.

5

voor het glazuur

Verdeel de donkere en witte chocolade in grote stukken. Voeg bij de witte en donkere chocolade telkens een theelepel olie en laat ze apart smelten in een lauw waterbad. Plaats 2 diepvrieszakjes in een glas en vul deze telkens met 1 eetlepel van de gesmolten chocolade. Verdeel met een eetlepel de resterende witte chocolade over 6 cupcakes en verdeel de donkere chocolade over de rest van de cupcakes.

6

voor de decoratie

Versier de nog lichtjes vloeibare chocoladelaag op de cupcakes: Snijd een stukje uit de tip van het vrieszakje met de donkere chocolade en teken bijvoorbeeld een spookgezicht met de bruine chocolade. Teken op dezelfde wijze met de witte chocolade spinnenwebdraden op de donkere chocoladelaag van de cupcakes. Maak een vijftal cirkles en gebruik vervolgens een tandenstoker om de draden te verbinden door van het midden naar de buitenkant van het spinnenweb te bewegen. Laat daarna de chocoladelaag hard worden.