Flag

Het paard van sinterklaas

1 stuk
Gemakkelijk
20
voor 1 paard
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
120 ghoning
1 eetl.poedersuiker (afgestreken)
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1ei
250 gtarwebloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder afgestreken
een beetjekoffiemelk
Voor de decoratie
Dr. Oetker Chocoladeglazuur ; gesmolten citroenglazuur
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Gebaksglazuur (of suikerstift)
poedersuiker
1eiwit
confituur van sinaasappel
suiker grove korrel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder  afgestreken
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur  ; gesmolten citroenglazuur
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur  (of suikerstift)
1

Roer de honing met de gezeefde poedersuiker, de vanillesuiker en het ei door elkaar. Meng en zeef de bloem met de Backin en roer zo'n 2/3 hiervan onder de honingmassa. Leg het deeg op het tafelblad en kneed de rest van de bloem onder. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm dik. Snijd de vorm van een schommelpaard uit het deeg aan de hand van een papieren sjabloon en voor de pakjes 2 kleine vierkantjes.

2

Rol de rest van het deeg ½ cm dik uit en steek met steekvormpjes sterren en maantjes uit. Leg het paard en de andere motieven op een met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met de gecondenseerde melk. Schuif de bakplaat vervolgens in de voorverwarmde oven. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen.

Baktijd: 15 - 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C

3

Deel het gesmolten glazuur op in drie tot vier delen en kleur ze in een verschillende kleur met de kleurstoffen. Bestrijk hiermee vervolgens het paard en de pakjes. De manen van het paard maak je met witte glazuur of met suikerschrift.

4

Versier het paard verder met suikerschrift en bestrooi het onderste deel met wat poedersuiker. Bestrijk de maan met witte glazuur en de sterren eerst met een beetje sinaasappelconfituur en daarna met de grove suiker.