Flag

Kerstman

1 stuk
Gemakkelijk
20
voor 1 stuk
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 koffiel.zout
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroensap (van 1/2 citroen)
2eieren
80 gboter (gesmolten)
175 mlmelk (lauwwarm)
Voor het bestrijken
1ei
Voor het glazuur
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Zeef de bloem boven een mengkom. Meng de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Vul dit met het zout, de suiker, de vanillesuiker, het citroenaroma, de eieren, de boter en de melk. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het twee keer zo hoog is geworden. Kneed daarna het deeg nog een keer goed door.

2

Vorm hiervan naar eigen idee een kerstman en leg hem op de beboterde bakplaat. Laat het deeg afgedekt nog 20 minuten op een warme plaats rijzen. Bestrijk de kerstman daarna met losgeklopt ei en zet de bakplaat midden in de voorverwarmde oven.

3

Verwarm het Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking.  Versier de afgekoelde kerstman met het glazuur.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 175°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) / Baktijd: 20 - 30 minuten