Flag

Marmerkoekjes

ongeveer 40 stukken
Gemakkelijk
20
Snelle marmerkoekjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorZandkoekjes
200 gzachte boter
½ eetl.cacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Zandkoekjes

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 13 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

1

Het deeg

Doe de bakmix in een mengkom, voeg er de boter aan toe. Mix kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens op de hoogste stand tot een glad deeg. Deel het deeg in tweeën en meng de cacao door de ene helft van het deeg. Kneed het lichte en het donkere deeg door elkaar, zodat een marmerpatroon ontstaat. Maak van het gemarmerde deeg 3 rollen (Ø ongeveer 3 cm). Leg de deegrollen minstens 15 min. op een plank in de koelkast. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de rollen in schijfjes, leg ze op de bakplaat en schuif deze in de oven

3

Trek het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.