Flag

Pannenkoeken met appel en kaneel

6 pannenkoeken
Gemiddeld
25
familierecept om eens te proberen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken
250 mlmelk
1ei
100 gbloem
1Dr. Oetker Vanillestokje
20 gboter
olie
Voor de vulling
1appel
1peer
enkelegehalveerde dadels
20 gwalnoten
2 eetl.bruine suiker
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
een beetjeboter
Voor de kaneelroom
80 mlmelk
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
1 eetl.poedersuiker
2 koffiel.kaneel
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
1

De pannenkoeken

Smelt de boter. Doe het ei, bloem en melk in een mengkom.

2

Schraap de zaadjes uit vanillestok en doe ook in de mengkom samen met de gesmolten boter. Mix tot een glad beslag.

3

Verhit een pan met een scheut olie. Bak hierin kleine dunne pannenkoekjes. Leg ze op een bord.

4

De vulling

Schil de peer en appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Verwijder de pitten van de dadels en snij ook in kleine blokjes. Hak de walnoten grof.

5

Verhit een stoofpotje met het klontje boter.

6

Bak hierin kort (ongeveer 2 a 3min) de blokjes appel en peer.

7

Voeg dan de bruine suiker, stukjes dadel, walnoten en een paar druppels Vanille Aroma toe. Meng even en laat nog 1min meebakken. Haal van het vuur en zet even opzij.

8

De kaneelroom

Doe de inhoud van een zakje Slagschuim in een mengkom samen met de melk en mix tot een stevige room. Breng op smaak met kaneel, poedersuiker en enkele drupprels Vanille Aroma.

9

De samenstelling

Lepel een beetje van het appel-peer mengsel op een pannenkoeken en rol op. Doe hetzelfde met de overige pannenkoeken. Serveer met de knaneelroom.