Verwarm de oven voor op 100°C.
Klop de eiwitten tot een dikke mousse. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en klop verder gedurende een 5-tal minuten tot de eiwitmassa volledig stijf is.
Schep de poedersuiker voorzichtig met een spatel onder de eiwitmassa. Doe het geheel in een spuitzak en vorm hiermee een nest op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak de meringue gedurende 1u15 en laat deze volledig afkoelen in de afgezette oven.
Verwijder de graantjes van het vanillestokje en doe deze in de melk. Voeg de suiker en de klop-fix toe aan de melk. Doe deze in een mengkom samen met de bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim en klop-deze gedurenden 4 minuten tot een vaste massa.
Pureer 200 gram van de rode vruchten samen met een beetje poedersuiker tot een mooie coulis.
Decoreer de meringue met het slagschuim en de rode vruchten en werk af met een beetje geraspte chocolade en enkele muntblaadjes.
Giet de coulis net voor het serveren over de meringue. Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken