Flag

Shortbread

50 stukken
Gemiddeld
15
Haal zelf de lente in huis met deze kleurrijke shortbreads.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de koekjes
115 gzachte boter
50 gbasterdsuiker
175 gbloem
6 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
Voor de decoratie
275 gDr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
10 gpoedersuiker
1 eetl.honing

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe een beetje Bakspray op 2 bakplaten en leg er bakpapier op.

2

In een kom, meng de boter en de suiker samen tot een romig geheel. Voeg de bloem en het Vanille Aroma toe. Meng nu tot een stevig deeg.

3

Rol het deeg uit 0.5 cm dikte en haal er 50 bloemen met een vormpje uit. Kneed het deeg opnieuw indien nodig. Koel de koekjes gedurende 30 min.

4

Bak de koekjes 12 tot 14 minuten tot ze goudbruinzijn. Laat ze 5 minuten afkoel voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.

5

Verdeel je fondant in het aantal kleuren dat je wilt maken. Zo ga je aan de slag met de kleurstoffen voor elk van deze kleuren. Rood - 10 druppels rood Geel - 10 druppels geel Groen- 10 druppels groen Oranje - 5 druppels rood en 5 druppels geel Roze - 5 druppels rood

6

Veerdeel een beetje bloemsuiker ever je werkplan en verdeel elke stukje fondant zo fijn mogelijk uit. Snij er kleine en grote bloemen uit.

7

Bestrijk de bovenkant van elke zandkoekjes met honing en stok en leg er dan de grote bloemen op en daarna de kleine bloemen.