Meng de bloem met de baksoda in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel met een mixer (met deeghaken) op de laagste snelheid. Schakel dan over op de hoogste snelheid, en kneed tot je een soepel deeg hebt. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor, en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm, en steek er sterretjes uit. Leg de deegplakjes een beetje uit elkaar op de bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 12 Minuten
Neem de bakplaat uit de oven. Haal de koekjes met het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen, kun je het glazuur voor de afwerking maken. Leg het zakje Gebaksglazuur 10 minuten in heet water, zodat het glazuur zacht wordt. Bestrijk de koekjes met het glazuur, en teken er gezichtjes op met chocoladestiften. De smileysterren zijn klaar. Smullen maar!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken