Verwarm de oven voor. Doe de zachte boter of margarine in een beslagkom en mix het met een mixer met garden smeuïg. Voeg na elkaar suiker, vanillesuiker, zout en geraspte sinaasappelschil toe en mix goed, tot er een gebonden massa ontstaat. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei ongeveer een ½ minuut op de hoogste stand. De bloem met de Backin mengen, zeven en beurtelings de melk en het bloemmengsel al mixend toevoegen. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Plaats de vorm in de oven en bak de taart.
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, stort vervolgens op een keukenrooster en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en meng met het sinaasappelsap tot een stroperig glazuur, bestrijk de taart met het glazuur en garneer naar wens met de smarties en winegum beertjes.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken