Flag

Vegan No Bake pompoencake

12 porties
Gemiddeld
120
De perfecte Vegan No Bake pompoencake
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Gebruik een scherp mes om de sinaasappel te schillen. Snijd deze vervolgens in reepjes en verwijder de schil met het mesje. 
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de bodem
Blender
Cakevorm met verwijderbare bodem (21 cm diameter)
bakpapier

Ingrediënten

Voor de bodem
150 gDadels (gedroogd en ontpit)
90 gwalnoten
90 gpompoenpitten
Voor de vulling
200 gpompoen (Hokkaido)
150 gcashewnoten
500 mlsinaasappelsap (ongezoet)
1 flaconDr. Oetker Vanille Aroma
120 mlahornsiroop
1 koffiel.kaneel
snufjezout
60 mlkokosolie
Voor de afwerking
1sinaasappel
10 gpompoenpitten (fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
1

Voor de bodem

Maal de walnoten en pompoenpitten fijn in een blender. Hak de dadels fijn, voeg ze toe aan de walnoten en de pompoenpitten in de blender  en meng dit vervolgens tot een stevig mengsel. Bekleed de cakevorm  met bakpapier, verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de bodem  en plaats het ongeveer 20 minuten in de koelkast om vast te worden.

2

Voor de vulling

Was de pompoen, dep deze droog, snijd hem in grote stukken. Rasp deze vervolgens fijn. Breng het sinaasappelsap, de cashewnoten en de pompoenrasp in een pan aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten op een lage temperatuur inkoken. Roer af en toe.

3

Giet het gekookte mengsel samen met het vanille aroma, de ahornsiroop, de kaneel, het zout en de kokosolie in de blender. Blend dit op het hoogste vermogen gedurende ongeveer 1 minuut tot een gladde massa. Giet het mengsel op de bodem en strijk het glad. Zet de cake ongeveer 120 minuten in de diepvries.

4

Afwerking

Schil de sinaasappel en verwijder ook het witte velletje. Scheid de partjes. Haal de cake ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en versiermet de sinaasappelpartjes en pompoenpitten.

Baktips

  • Gebruik een scherp mes om de sinaasappel te schillen. Snijd deze vervolgens in reepjes en verwijder de schil met het mesje.