Maal de walnoten en pompoenpitten fijn in een blender. Hak de dadels fijn, voeg ze toe aan de walnoten en de pompoenpitten in de blender en meng dit vervolgens tot een stevig mengsel. Bekleed de cakevorm met bakpapier, verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de bodem en plaats het ongeveer 20 minuten in de koelkast om vast te worden.
Was de pompoen, dep deze droog, snijd hem in grote stukken. Rasp deze vervolgens fijn. Breng het sinaasappelsap, de cashewnoten en de pompoenrasp in een pan aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten op een lage temperatuur inkoken. Roer af en toe.
Giet het gekookte mengsel samen met het vanille aroma, de ahornsiroop, de kaneel, het zout en de kokosolie in de blender. Blend dit op het hoogste vermogen gedurende ongeveer 1 minuut tot een gladde massa. Giet het mengsel op de bodem en strijk het glad. Zet de cake ongeveer 120 minuten in de diepvries.
Schil de sinaasappel en verwijder ook het witte velletje. Scheid de partjes. Haal de cake ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en versiermet de sinaasappelpartjes en pompoenpitten.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken