Flag

Vlindertaart

8 - 10 stukken
Gemiddeld
60
Lekker zomers
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
3eieren
150 gsuiker
2 mlDr. Oetker Rumaroma (1/2 flesje)
180 gbloem
4 gcacaopoeder (1 eetlepel)
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
80 gboter
Voor het beleg
300 grabarber (schoongemaakt en kleingesneden)
500 gaardbeien (geschoongemaakt)
Voor de crème
250 mlzure room
45 gpoedersuiker (5 eetlepels)
citroensap (van 2 citroenen)
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
250 mlroom
Voor de taartgelei
1 zakjeDr. Oetker Taartina
250 mlwater

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Rumaroma  (1/2 flesje)
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

Bereiding van het deeg

Klop de eieren met de suiker en het aroma romig. Meng de bloem met het cacaopoeder en de Backin, zeef dit over het eimengsel en meng alles samen met de boter. Plaats een springvormrand (26 cm Ø) op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. Giet het deeg hierin, strijk het glad en beleg het met de stukjes rabarber. Plaats de bakplaat in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Voor het beleg

Meng de zure room met de poedersuiker en het citroensap. Laat de gelatine weken zoals beschreven op de verpakking en los deze goed op in het zure roommengsel. Sla de room stijf en meng deze onder het zure roommengsel. Giet de crème op de taart, strijk het glad en plaats deze gedurende 2 uur in de koelkast.

3

De decoratie

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm als de crème vast geworden is. Snij de taart in twee en leg de twee delen met de ronde kant tegen elkaar op een taartschaal (zie foto). Snij de aardbeien in langwerpige schijfjes en leg deze op de beide taarthelften. Gebruik 4 hele aardbeien in het midden als lichaam.

4

Afwerking met taartgelei

Bereid de Taartina met het water volgens de bereidingswijze op de verpakking en bestrijk de aardbeien hiermee. Plaats de vlindertaart tot het serveren in de koelkast.


Tip

Als voelsprieten kan u twee gedroogde rabarberdraadjes gebruiken.