Flag

Sweetheart

8 porties
Gemakkelijk
20
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
175 gzachte boter (of margarine)
175 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufjezout
sinaasappelschil geraspt
3eieren
300 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
100 mlmelk
Voor het glazuur
250 gpoedersuiker
7 eetl.sinaasappelsap
Voor de garnering
enkelewinegum beertjes
een beetjesmarties

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder  (afgestreken)
1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor. Doe de zachte boter of margarine in een beslagkom en mix het met een mixer met garden smeuïg. Voeg na elkaar suiker, vanillesuiker, zout en geraspte sinaasappelschil toe en mix goed, tot er een gebonden massa ontstaat. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei ongeveer een ½ minuut op de hoogste stand. De bloem met de Backin mengen, zeven en beurtelings de melk en het bloemmengsel al mixend toevoegen. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Plaats de vorm in de oven en bak de taart.

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Voor het glazuur

Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, stort vervolgens op een keukenrooster en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en meng met het sinaasappelsap tot een stroperig glazuur, bestrijk de taart met het glazuur en garneer naar wens met de smarties en winegum beertjes.