Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Abrikozenconfituur

voor ongeveer 4 tot 5 kleine potjes

4 - 5 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Abrikozenconfituur

Voor de confituur:

1000 g abrikozen
5 ml water
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

Was de abrikozen, ontpit ze en snijd ze in kleine stukjes. Maal de helft van de vruchten in de mixer fijn. Vermeng met het water en de geleisuiker en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat ze dan 1 minuut borrelend doorkoken en schuim af indien nodig. Giet daarna onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Onze ervaring

Naargelang de grootte van de stukjes abrikoos moet de kooktijd eventueel op 3 minuten gebracht worden. om de bruine verkleuring van de confituur te voorkomen kan je een beetje citroensap toevoegen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Abrikozenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2700 kJ
645 kcal
716 kJ
171 kcal
Vetten 1.00 g 0.27 g
Koolhydraten 151.15 g 40.20 g
Eiwitten 3.50 g 0.93 g