Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Bananen - dwergen

Verrassend voor Kerstmis

ongeveer 8 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bananen - dwergen

Voor de dwergen:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
2 bananen
1 verpakking Dr. Oetker Topping Vanille

preparation

Bereiding

1

Voor de dwergen

Houd een stuk fondant zo groot als een noot aan de kant. Kleur de rest van de fondant met de rode kleurstof. Verdeel de rode fondant in 10 gelijke stukken. Vorm van 8 stukken een bol en maak hiervan vervolgens kegels van ongeveer 5 cm lang. Druk de dikke uiteindes plat met een mes om de hoedjes te vormen.

2

Vorm van de 2 overgebleven delen rode fondant acht gelijke bolletjes. Vorm deze tot rolletjes van 4 cm lengte en snij deze in twee om de voeten te vormen.

3

Vorm van de niet gekleurde fondant 8 kleine bolletjes voor de neuzen.

4

Laat het glazuur smelten. Snij de bananen in 4 gelijke stukken. Dip de bananen in het glazuur met behulp van 2 vorken en zet ze op een stuk keukenpapier.

5

Versier de banaan onmiddelllijk (op het nog vloeibare glazuur) met het hoedje, de neus en de voetjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Bananen - dwergen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1068 kJ
255 kcal
971 kJ
232 kcal
Vetten 7.14 g 6.49 g
Koolhydraten 45.80 g 41.64 g
Eiwitten 1.08 g 0.98 g