voor het recept Cappuccinotaartjes
2 | eieren |
60 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
snufje | zout |
80 g | bloem |
½ koffiel. | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
1 eetl. | cacaopoeder |
4 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
1 zakje | Dr. Oetker Pudding Chocolade |
600 ml | melk |
4 eetl. | suiker |
1 koffiel. | espressopoeder |
400 ml | room |
2 eetl. | Cognac |
250 ml | room |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
enkele | chocolade koffiebonen |
geraspte chocolade |
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 10 minuten
Verwarm de oven voor. Vet de bakplaat in, beleg deze voor de helft (30 x 20 cm) met bakpapier en vouw het bakpapier om aan de open kant zodat het deeg er niet kan uitlopen.
Doe de eieren in een mengkom en klop ze op de hoogste stand gedurende 1 minuut schuimig. Roer de suiker, Gevanillineerde suiker en zout onder en klop de massa gedurende 2 minuten verder op. Meng en zeef de bloem met de Backin en het cacaopoeder en meng kort onder op de laagste stand. Giet het deeg op de bakplaat, strijk het glad en plaats het onmiddellijk in de voorverwarmde oven.
Stort de gebakken biscuit op het werkvlak, bakpapier niet aftrekken, en laat het afkoelen. Steek 6 rondjes uit met de dessertringen en haal deze van het bakpapier. Vet de dessert-ringen in met olie, bestrooi ze dun met poedersuiker en plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Leg in elke dessert-ring een biscuitrondje als bodem.
Laat de gelatine weken volgens de handleiding op de verpakking. Bereid het puddingpoeder volgens de handleiding op de verpakking maar gebruik slechts 600 ml melk en 4 eetlepels suiker. Roer hieronder het espressopoeder en de cognac. Laat de gelatine al roerend in de nog hete pudding oplossen. Laat de pudding al roerend afkoelen.
Sla de room stijf en meng deze onder de pudding als deze begint vast te worden. Giet de pudding in de dessertringen en plaats deze gedurende minstens 3 uur in de koelkast.
Haal de taartjes uit de dessert-ringen en plaats ze op een dessertbordje. Versier voor het serveren naar wens met slagroom, mokkabonen, geraspte chocolade,...
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2495
kJ
596 kcal |
875
kJ
209 kcal |
Vetten | 43.85 g | 15.39 g |
Koolhydraten | 31.05 g | 10.90 g |
Eiwitten | 37.86 g | 13.28 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee