COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Flamingo cake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Leuke laagjescake versierd als een flamingo

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 240 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Flamingo cake

Benodigdheden:

2 springvormen (18cm)
Bakpapier
Weegschaal
Kom
Electrische mixer
spatel
garde of klopper
paletmes
deegsnijder
thermometer

Voor het beslag:

4 eieren
130 g suiker
15 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma ½ flacon
3 eetl. water (lauwwarm)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem
50 g maïzena
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de Franse biotercrème:

4 eieren
150 g suiker
snufje zout
375 g zachte boter
15 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma ½ flesje
400 g frambozen

Voor de crème:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstofstiften rood

Voor de versiering:

150 g witte chocolade
0 verpakkingen Dr. Oetker Kleurstofstiften rood

preparation

Bereiding

1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maïzena en bakpoeder. Roer daarna het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit op met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er geleidelijk het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven het mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Baktijd: 20 minuten

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème de eieren met de suiker en het zout in een metalen kom in een heetwaterbad. Roer het mengsel continu met een garde. Zodra een temperatuur van 85 °C wordt bereikt, haalt u de kom uit het waterbad. Klop het mengsel met een elektrische mixer tot het opnieuw een temperatuur van ca. 25 °C bereikt. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel geleidelijk door de boter en voeg het aroma toe. Was de frambozen en droog ze af met een handdoek. Pureer 300 g frambozen en zeef deze. Roer de frambozenpuree geleidelijk door de botercrème.

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snijd elk gebak horizontaal doormidden zodat u vier lagen krijgt. Bedek vervolgens de lagen met de botercrème en de rest van de frambozen. Verdeel een derde van de room over de onderste laag en bedek met een paar frambozen. Breng vervolgens de tweede laag aan met het tweede deel van de room en bedek met frambozen. Doe hetzelfde voor de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen.

4

Voor de crème

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de elektrische mixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur naar wens met rode kleurstof (ca. 10 druppels). Verdeel de crème over de taart zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer af te koelen. Bewaar de rest van de crème op kamertemperatuur.

5

Voor de decoratie

Smelt voor de veren van de flamingo de witte chocolade au bain marie op middelhoog vuur. Roer de chocolade terwijl hij smelt. Bedek de bakplaat met bakpapier. Voeg een paar druppels rode kleurstof toe wanneer de chocolade au bain marie is gesmolten. Giet twee derde van het mengsel op een marmeren oppervlak en glazuur de chocolade, d.w.z. spreid uit met een deegsnijder en schraap vervolgens weer samen. Herhaal het proces tot het mengsel is afgekoeld tot ca. 26 °C. Meng nu met de rest van de warme chocolade tot dit nieuwe mengsel 28–30 °C bereikt. Gebruik een lepel om het mengsel op het bakpapier aan te brengen in de vorm van flamingoveren. Laat vervolgens stollen.

6

Haal de veren voorzichtig van het bakpapier en steek er een aantal in de bovenkant van de taart. Breng met een klein paletmes wat roze crème aan op de rest van de veren en steek ze in de zijkant van de taart. Maak de flamingovorm, steek deze in de taart en serveer.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Flamingo cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3827 kJ
914 kcal
1419 kJ
339 kcal
Vetten 63.42 g 23.49 g
Koolhydraten 72.78 g 26.95 g
Eiwitten 7.43 g 2.75 g