Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kasteelcake

ideaal voor een verjaardag of halloweenfeestje

10 - 14 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kasteelcake

Voor het deeg:

375 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. cacaopoeder
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
5 eieren
125 ml water
250 ml olie (zonnebloemolie)

Voor de decoratie:

2 eetl. abrikozenconfituur
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
125 g petit-beurre koekjes
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Stiften Chocolade

preparation

Bereiding

Extra

2 chocolade gebakstaafjes (Mikado) / 4 eetbare ijsbekertjes / enkele cuberdons /enkele snoepspinnen

Baktijd en temperatuur:

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

1

Meng de bloem met de Backin en het cacaopoeder in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng het geheel met de mixer, eerst kort op de laagste stand en vervolgens gedurende 2 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Giet het deeg op de bakplaat en strijk het glad en bak heet gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak in de bakplaat op een rooster afkoelen.

2

Maak het afgekoelde gebak los van de vorm en snij het op een plank in vier stukken. Snij een vierde in 16 gelijke stukken, dat worden de torens.

3

Samenstellen van het kasteel

Bestrijk 2 grote stukken met confituur en leg ze op elkaar. Het stuk zonder confituur komt helemaal bovenaan. Maak indien nodig de randen recht. Bestrijk de zijkanten met een laag chocoladeglazuur en kleef hier mini-boterkoekjes tegen als bakstenen. Voorzie een deur aan de voorkant.

4

Snij uit het overgebleven gebak een brug en bevestig deze met gebakstaafjes aan het kasteel. Breng op 3 kleinere stukken gebak een laag gesmolten chocolade aan en kleef deze als torens op de hoeken. Plaats de andere stukken als muur ertussen.

5

Kleef voor de kantelen eetbare ijsbekertjes op de torens met een beetje chocoladeglzauur. Om de spookjes te maken, rol je de witte rolfondant uit tot een cirkel met een diameter van 5 cm. Zet een cuberdon vast op een tandenstoker en bedek hem met de witte rolfondant. Teken de gelaatstrekken van een spook met behulp van een chocoladestift. Plaats de spookjes op het kasteel. Versier het kasteel verder met snoepjes.

Als basis kan je ook, twee verpakkingen Dr. Oetker Bereiding voor Brownies gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kasteelcake

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 2081kJ
497kcal
1599kJ
382kcal
Vetten 28.29g 21.76g
Koolhydraten 33.62g 25.86g
Eiwitten 23.47g 18.06g