COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kasteelcake

ideaal voor een verjaardag of halloweenfeestje

10 - 14 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kasteelcake

Voor het deeg:

375 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. cacaopoeder
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
5 eieren
125 ml water
250 ml olie (zonnebloemolie)

Voor de decoratie:

2 eetl. abrikozenconfituur
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
125 g petit-beurre koekjes
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

Extra

2 chocolade gebakstaafjes (Mikado) / 4 eetbare ijsbekertjes / enkele cuberdons /enkele snoepspinnen

Baktijd en temperatuur:

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 25 minuten

1

Meng de bloem met de Backin en het cacaopoeder in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng het geheel met de mixer, eerst kort op de laagste stand en vervolgens gedurende 2 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Giet het deeg op de bakplaat en strijk het glad en bak heet gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak in de bakplaat op een rooster afkoelen.

2

Maak het afgekoelde gebak los van de vorm en snij het op een plank in vier stukken. Snij een vierde in 16 gelijke stukken, dat worden de torens.

3

Samenstellen van het kasteel

Bestrijk 2 grote stukken met confituur en leg ze op elkaar. Het stuk zonder confituur komt helemaal bovenaan. Maak indien nodig de randen recht. Bestrijk de zijkanten met een laag chocoladeglazuur en kleef hier mini-boterkoekjes tegen als bakstenen. Voorzie een deur aan de voorkant.

4

Snij uit het overgebleven gebak een brug en bevestig deze met gebakstaafjes aan het kasteel. Breng op 3 kleinere stukken gebak een laag gesmolten chocolade aan en kleef deze als torens op de hoeken. Plaats de andere stukken als muur ertussen.

5

Kleef voor de kantelen eetbare ijsbekertjes op de torens met een beetje chocoladeglzauur. Om de spookjes te maken, rol je de witte rolfondant uit tot een cirkel met een diameter van 5 cm. Zet een cuberdon vast op een tandenstoker en bedek hem met de witte rolfondant. Teken de gelaatstrekken van een spook met behulp van een chocoladestift. Plaats de spookjes op het kasteel. Versier het kasteel verder met snoepjes.

Als basis kan je ook, twee verpakkingen Dr. Oetker Bereiding voor Brownies gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kasteelcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2081 kJ
497 kcal
1599 kJ
382 kcal
Vetten 28.29 g 21.76 g
Koolhydraten 33.62 g 25.86 g
Eiwitten 23.47 g 18.06 g