voor het recept Kasteelcake
375 g | bloem |
1 zakje | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
2 eetl. | cacaopoeder |
200 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
5 | eieren |
125 ml | water |
250 ml | olie (zonnebloemolie) |
2 eetl. | abrikozenconfituur |
1 zakje | Dr. Oetker Chocoladeglazuur |
125 g | petit-beurre koekjes |
Dr. Oetker Rolfondant wit | |
Dr. Oetker Chocoladestiften |
2 chocolade gebakstaafjes (Mikado) / 4 eetbare ijsbekertjes / enkele cuberdons /enkele snoepspinnen
Baktijd en temperatuur:
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Baktijd: 25 minuten
Meng de bloem met de Backin en het cacaopoeder in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng het geheel met de mixer, eerst kort op de laagste stand en vervolgens gedurende 2 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Giet het deeg op de bakplaat en strijk het glad en bak heet gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak in de bakplaat op een rooster afkoelen.
Maak het afgekoelde gebak los van de vorm en snij het op een plank in vier stukken. Snij een vierde in 16 gelijke stukken, dat worden de torens.
Bestrijk 2 grote stukken met confituur en leg ze op elkaar. Het stuk zonder confituur komt helemaal bovenaan. Maak indien nodig de randen recht. Bestrijk de zijkanten met een laag chocoladeglazuur en kleef hier mini-boterkoekjes tegen als bakstenen. Voorzie een deur aan de voorkant.
Snij uit het overgebleven gebak een brug en bevestig deze met gebakstaafjes aan het kasteel. Breng op 3 kleinere stukken gebak een laag gesmolten chocolade aan en kleef deze als torens op de hoeken. Plaats de andere stukken als muur ertussen.
Kleef voor de kantelen eetbare ijsbekertjes op de torens met een beetje chocoladeglzauur. Om de spookjes te maken, rol je de witte rolfondant uit tot een cirkel met een diameter van 5 cm. Zet een cuberdon vast op een tandenstoker en bedek hem met de witte rolfondant. Teken de gelaatstrekken van een spook met behulp van een chocoladestift. Plaats de spookjes op het kasteel. Versier het kasteel verder met snoepjes.
Als basis kan je ook, twee verpakkingen Dr. Oetker Bereiding voor Brownies gebruiken.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2081
kJ
497 kcal |
1599
kJ
382 kcal |
Vetten | 28.29 g | 21.76 g |
Koolhydraten | 33.62 g | 25.86 g |
Eiwitten | 23.47 g | 18.06 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee