Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerstcupcakes

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerstcupcakes

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
75 g boter
75 ml melk
2 eieren

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Zilverparels
Dr. Oetker CupCake Marsepein wit, groen en roze

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven). Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en de melk bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Versier de cupcakes één voor één met glazuur en zilverparels. Zet het glazuur tussentijds terug in het warme water, zo blijft het zacht. Versier de cupcakes als laatste met figuurtjes uit marsepein.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstcupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 586kJ
140kcal
959kJ
229kcal
Vetten 9.86g 16.16g
Koolhydraten 10.09g 16.55g
Eiwitten 1.72g 2.82g