Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kokoskoekjes met kaneel

Lekker bij de koffie!

10 - 15 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kokoskoekjes met kaneel

Voor het beslag:

4 eiwitten
snufje zout
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
een beetje kaneel
4 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
200 g kokos (gemalen)

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 120 °C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 100 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 1 (voorverwarmen) // Baktijd: 30 – 40 minuten

1

De eiwitten met het zout zo stijf slaan dat een snede van een mes zichtbaar blijft. De suiker en de vanillesuiker geleidelijk toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot de suiker volledig is opgelost. Eerst de kaneel en het amandelaroma er voorzichtig door scheppen en tot slot de gemalen kokos.

2

Van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 lepels bergjes vormen. De bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kokoskoekjes met kaneel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 611kJ
146kcal
1357kJ
324kcal
Vetten 6.78g 15.06g
Koolhydraten 18.15g 40.33g
Eiwitten 1.80g 4.01g