COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kokoswafels met banaan

Met wat kokos en banaan geef je die klassieke Belgische wafel in no time een exotische twist.

8 stukken

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kokoswafels met banaan

Voor de wafels:

350 g zachte boter
250 g suiker
½ koffiel. zout
6 eieren
400 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g kokos gemalen

Voor de afwerking:

200 ml zure room
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 bananen
1 eetl. zonnebloemolie
een beetje kokosrasp

preparation

Bereiding

1

Smelt de boter in een steelpannetje.

2

Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, de kristalsuiker en het zout in een kom.

3

Meng met behulp van een garde 1 voor 1 de eieren onder de bloem.

4

Giet langzaam en al roerend de gesmolten boter bij het beslag, klop tot een glad deeg en zet het mengsel vervolgens een uur in de koelkast om op te stijven.

5

Snijd de bananen in de lengte in twee. Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een pan en voeg de bananen toe. Keer ze na 2 min. om en voeg één zakje Bourbon Vanille Suiker toe. Laat de bananen nog een paar minuten bakken tot ze karameliseren en zet daarna het vuur af.

6

Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

7

Schep het deeg met een ijsschep of met een grote lepel (ongeveer 40 g per bol) op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

8

Meng de zure room met één zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker. 

9

Serveer de wafels met de zure room, de gebakken banaan en werk af met wat kokos en val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kokoswafels met banaan

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3333 kJ
796 kcal
1306 kJ
312 kcal
Vetten 48.38 g 18.97 g
Koolhydraten 46.81 g 18.36 g
Eiwitten 36.63 g 14.36 g