Flag

Kriekentaart met bladerdeeg en vanillepudding

8 - 10 stukken
Gemiddeld
45
Een kriekenvlaai zoals je grootmoeder ze maakte: zalig!
Hoe kan je zelf een heerlijke kriekentaart of kersenvlaai maken? In enkel stappen legt dit recept je uit hoe je tot een perfect resultaat komt.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor het deeg
pannetje
kom
Taartvorm

Ingrediënten

Voor het deeg
460 gbladerdeeg (2 vellen)
Voor de vulling
25 gDr. Oetker Pudding Vanille
375 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 ½ blikkenkrieken
100 gsuiker
40 gmaïszetmeel
1 zakjeDr. Oetker Taartina

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pudding Vanille
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

Bereid de vanillepudding zoals aangewezen op de verpakking. Breng eventueel op smaak met Vanille Suiker Bourbon. Laat daarna afkoelen.

2

Scheid de kersen van het sap. Bij het sap (2dl) voeg je 40 g maïszetmeel en de kristalsuiker toe. Zet dit op een laag vuurtje, blijf roeren tot het sap kookt. Laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C.

4

Leg één vel kant-en-klaar bladerdeeg in een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem, bedek deze met bakpapier en leg er een gewicht op (zoals bakparels of droge rijst). Bak de taartbodem gedrurende +/- 20 minuten.

5

Vul de taartvorm met de afgekoelde vanillepudding. Verdeel vervolgens de krieken met het kriekensap over de taart.

6

Neem daarna het tweede vel bladerdeeg en snij dit voorzichtig in dunne repen. Hiermee vorm je de kruisvorm over de bovenzijde van de taart.

7

Bak in een voorverwarmde oven, gedurende 30 min op 180°C.

8

Bereid de Taartina volgens de instructies op het zakje en borstel dit in een laagje over de taart voor een mooi eindresultaat.