Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Leeuwentaart

Beestig recept met de Chocoladetaart van Dr. Oetker.

8 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Leeuwentaart

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocoladetaart
125 g zachte boter
3 eieren

Voor de decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Topping Vanille
1 zakje Dr. Oetker Topping Chocolade

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Bereid de chocoladetaart zoals aangegeven staat op de verpakking.

Elektrisch 200 °C // Hetelucht: 180 °C // Baktijd: ongeveer 20 min.

3

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

4

Voor de decoratie

Versier de rand van de cake (+/- 4 cm) met de CupCake Topping chocolade (plat spuitmondje).

Vorm daarna met de CupCake Topping Vanille het gezicht en de oren van de leeuw (stervormig spuitmondje).

Vorm tenslotte de ogen, neus, mond en snorharen van de leeuw met de CupCake Topping Chocolade (schrijfspuitmondje).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Leeuwentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1541 kJ
368 kcal
1243 kJ
297 kcal
Vetten 27.53 g 22.20 g
Koolhydraten 23.97 g 19.33 g
Eiwitten 3.23 g 2.60 g