Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paasboeket

Verras vrienden en familie met een boeket van zelfgemaakte cakepops!

20 cakepops

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paasboeket

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
400 g verse kaas (zoals Philadelphia)

Voor de decoratie:

800 g witte chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

Extra

20 cakepopstokjes

1

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake ca. 40 minuten afkoelen. Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 50 minuten

2

Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel. Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol deze tot 20 eitjes van ongeveer 4 cm.

3

Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg er, indien nodig, een beetje Kleurstof bij. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een eitje, om de stokjes goed vast te zetten.

4

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen en maak hiermee de decoratie. Snij er met de punt van een mes leuke vormpjes uit om de cakepops mee aan te kleden.

5

Bedek de cakepops genereus met de gesmolten chocolade terwijl deze nog voldoende vloeibaar is. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas vooraleer met de decoratie verder te gaan.

6

Breng nu de voorbereide decoratie-elementen aan, ze zullen goed blijven kleven op de nog vochtige chocolade.

7

Vul een fleurige bloempot met rijst en plaats hierin je cakepops, zo heb je in een oogwenk een prachtig paasboeket.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paasboeket

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 888kJ
212kcal
808kJ
193kcal
Vetten 13.66g 12.42g
Koolhydraten 16.69g 15.18g
Eiwitten 4.00g 3.63g