Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paaskoekjes

Paaskoekjes met de witte rolfondant en decoraties van Dr. Oetker

20 stukken

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paaskoekjes

Voor het deeg:

250 g bloem
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje zout
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 eidooier
3 eetl. melk
100 g boter (koud)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 eetl. honing

preparation

Bereiding

1

Voor het deeg

Klop de boter, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: over 12 Minuten

Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.

2

Voor het bakken

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje eitjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

3

Voor de decoratie

Rol de rolfondant uit en snij er eitjes uit met de uitstekker. Je kan daarna met een mesje het dekseltje uitsnijden.

4

Borstel met een beetje honing over elk koekje zodat de versiering kan blijven plakken.

5

Plaats voorzichtig de stukjes fondant op het koekje en ook de decoraties. Druk lichtsjes aan dat alles goed blijft plakken. En smullen maar.

Recept ontwikkeld door onze blogster Sarah van Sarah's Little Kitchen

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Paaskoekjes

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 440kJ
105kcal
1750kJ
418kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g