Flag

Peperkoek voor kerst

10 porties
Gemakkelijk
40
Eenvoudig recept om zelf peperkoek met honing te maken voor kerst.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1000 groggebloem
snufjezout
80 gspeculaas kruiden
1 koffiel.kaneel
citroenrasp van 1/2 citroen
100 ghazelnoten of walnoten
500 ghoning
240 gboter
240 gpoedersuiker
4eieren
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl.water (koud)
Voor de afwerking
Dr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Voor de bereiding

Zeef de bloem met het zout boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de kruiden, het aroma en de noten. Verwarm de honing, de boter en de suiker in een pannetje tot 40 - 50°C. Laat het honingmengsel afkoelen en schenk het daarna in het kuiltje.

2

Klop de eieren los en voeg ze aan de massa toe. Los de Backin op in water op en doe het erbij. Kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg ontstaat. Zet het deeg 1 uur op een koude plaats.

3

Rol het deeg tot 1 cm dik uit op een met bloem bestoven aanrecht uit. Steek met een  uitsteekvormpje  koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.

Positie rooster: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

4

Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Versier de koekjes nadien naar wens met de witte chocoladestift.