voor het recept Pralinehart
3 | eieren |
150 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
100 g | bloem |
1 koffiel. | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
50 g | gepelde, gemalen amandelen |
50 g | gehakte amandelen |
4 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
600 g | koude slagroom |
50 g | suiker |
2 zakjes | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
1 fles | Dr. Oetker Rumaroma |
enkele | truffel pralines kleine lichte en donkere |
Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
Doe de eieren in een mengkom en klop ze met een mixer met gardes op de hoogste stand in een minuut schuimig. Meng de vanillesuiker met de suiker en klop het mengsel met de eieren in 2 minuten op. Meng en zeef de bloem met de Backin en mix kort op de laagste stand door het mengsel. Roer als laatste de amandelen erdoor. Doe het deeg in het hartvormige bakblik en strijk glad. Plaats de vorm op een rooster in de oven. Laat na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem er dan uit. Stort de taart op een met bakpapier bekleed taartrooster en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde taart 2 keer horizontaal door.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Baktijd: ongeveer 25 minuten
Maak de Gelatine volgens de algemene bereidingswijze van de verpakking. Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker op. Roer het amandelaroma er voorzichtig doorheen. Los de Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen op en meng de opgeloste gelatine met 3 eetlepels slagroom. Meng vervolgens het gelatine-slagroom mengsel door de overige slagroom. Doe drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede.
Leg het onderste taartdeel op een taartschaal en bestrijk dit dun met 1/3 van de amaretto-slagroom. Leg het middelste taartdeel erop, druk licht aan en bestrijk dun met de helft van de overige slagroom. Leg het bovenste taartdeel erop, druk licht aan en bestrijk het hart met de overige slagroom. Maak met de slagroom in de spuitzak de contouren van het hart na en maak ruitvormige hokjes over de bovenste taart. Zet pralines in de ruiten.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
808
kJ
193 kcal |
398
kJ
95 kcal |
Vetten | 2.66 g | 1.31 g |
Koolhydraten | 29.42 g | 14.42 g |
Eiwitten | 9.39 g | 4.60 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee