Flag

Pralinehart

8 porties
Moeilijk
80
Maak dit pralinehart eens voor iemand die je nauw aan het hart ligt
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
3eieren
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 ggepelde, gemalen amandelen
50 ggehakte amandelen
Voor de amarettoslagroom
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
600 gkoude slagroom
50 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 flesDr. Oetker Rumaroma
Voor de garnering
enkeletruffel pralines kleine lichte en donkere

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma

Voorbereiding

Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien.

1

Voor het beslag

Doe de eieren in een mengkom en klop ze met een mixer met gardes op de hoogste stand in een minuut schuimig. Meng de vanillesuiker met de suiker en klop het mengsel met de eieren in 2 minuten op. Meng en zeef de bloem met de Backin en mix kort op de laagste stand door het mengsel. Roer als laatste de amandelen erdoor. Doe het deeg in het hartvormige bakblik en strijk glad. Plaats de vorm op een rooster in de oven. Laat na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem er dan uit. Stort de taart op een met bakpapier bekleed taartrooster en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde taart 2 keer horizontaal door.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Voor de amarettoslagroom

Maak de Gelatine volgens de algemene bereidingswijze van de verpakking. Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker op. Roer het amandelaroma er voorzichtig doorheen. Los de Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen op en meng de opgeloste gelatine met 3 eetlepels slagroom. Meng vervolgens het gelatine-slagroom mengsel door de overige slagroom. Doe drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede.

3

Voor de afwerking

Leg het onderste taartdeel op een taartschaal en bestrijk dit dun met 1/3 van de amaretto-slagroom. Leg het middelste taartdeel erop, druk licht aan en bestrijk dun met de helft van de overige slagroom. Leg het bovenste taartdeel erop, druk licht aan en bestrijk het hart met de overige slagroom. Maak met de slagroom in de spuitzak de contouren van het hart na en maak ruitvormige hokjes over de bovenste taart. Zet pralines in de ruiten.