COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Romige Fruittaart

De kers op de garden party,  oops  op de taart! Met Dr. Oetker Banketbakkersroom en Backin.

8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Romige Fruittaart

Voor het deeg:

175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. melk

Voor het bestrijken:

50 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de decoratie:

200 g aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina
200 g kersen

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 25 min.

1

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel, voeg de melk toe en meng alles. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

2

Giet de Bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. meng het geheel met een klopper tot de room glad is. Zet het mengsel gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

3

De taartbodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, vervolgens op een taartrooster storten, bestrijken met de gesmolten chocolade en verder laten afkoelen.

4

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

5

Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met het schoongemaakt fruit.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Romige Fruittaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1704 kJ
407 kcal
795 kJ
190 kcal
Vetten 20.61 g 9.63 g
Koolhydraten 28.95 g 13.53 g
Eiwitten 24.95 g 11.66 g