Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rustieke appeltaart

Heerlijk afgewerkt met abrikozenconfituur

8 - 12 porties

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Rustieke appeltaart

Voor de taart:

150 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
150 g suiker
100 ml melk
2 eetl. arachide olie
50 g boter (gesmolten)
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
4 appels
1 koffiel. kaneel

Voor de afwerking:

4 eetl. abrikozenconfituur
sap van 1/2 citroen

preparation

Bereiding

Voor het invetten van de bakvorm

Dr. Oetker Bakspray

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met Bakspray.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

1

Voor de taart

Meng de bloem, de helft van het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de melk, de olie, de boter en het zakje Bourbon vanillesuiker tot een glad deeg

2

Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem en de randen mee. Verwijder het overtollige deeg.

3

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met het kaneelpoeder en meng het kaneelpoeder er goed onder.

4

Bedek de deegbodem dakpansgewijs met de appelschijfjes. Beleg de deegbodem met de appelpartjes. Bak de taart ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

5

Voor de afwerking

Verwarm de abrikozenconfituur met het citroensap al roerend tot een gladde massa.

6

Stort de appeltaart op een taartrooster. Bestrijk de nog warme appeltaart met het abrikozenconfituurmengsel. Laat de taart verder afkoelen op het taartrooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rustieke appeltaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 829kJ
198kcal
737kJ
176kcal
Vetten 5.38g 4.81g
Koolhydraten 24.75g 22.10g
Eiwitten 11.14g 9.95g