Traditionele gebakjes met slagroom

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Challenge 1: bak een cake die doet denken aan je grootmoeder door Sarah van Tasting Lifestyle

10 - 12 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Traditionele gebakjes met slagroom

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
Dr. Oetker Bakspray

Voor de slagroom:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Slagschuim
160 ml melk

Voor de decoratie:

10 aardbeien
25 g chocolade, puur
Dr. Oetker Zilverparels

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Start met de voorbereidingen voor de Biscuit Génoise. Doe de 250g deegmix van Dr. Oetker samen met 4 eieren en 50 ml melk in een kom, samen met een half pipetje vanillearoma. Mix deze ingrediënten goed luchtig zoals aangegeven op de verpakking.

3

Vet de springvorm of vormpjes in met de bakspray van Dr. Oetker en laat even 3 minuten staan.

4

Giet het deeg in de vorm(en) (ongeveer 3/4e) en zet in de oven. Ik had 2 vormen van 6 cupcakes per vorm en bakte deze voor ongeveer 20 minuten goudbruin op 160 graden. Heb je een grotere vorm, volg dan de instructies op de verpakking

Elektrisch 160°C // Hetelucht: 150 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 20 min.

5

Haal de bakvormen uit de oven en laat het gebak een tiental minuten afkoelen in de vorm.

6

Klop ondertussen de slagroom met de Slagschuim van Dr. Oetker. Je voegt de 2 zakjes Slagshuim samen met 160 ml koude melk en klopt deze op tot een vaste massa.

7

Spoel de aardbeien schoon en snijd ze in fijne schijfjes. Maak chocoladeschilfers van het stuk pure chocolade met behulp van een rasp.

8

Na 10 minuten haal je de gebakjes uit de vorm en snijd je elk gebakje in 2 delen. Smeer elke onderkant in met wat slagroom en bedek deze met de fijngesneden aardbeien. Doe het bovenste van de cake er terug op en bedek nu de volledige cakejes met slagroom. Dit doe je best met behulp van een pottenlikker of een mes. Strooi er chocoladeschilfers over en rond en werk af met wat zilverparels en een aardbei.

Recept gemaakt door Sarah van tastinglifestyle.blogspot.de

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Traditionele gebakjes met slagroom

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 536 kJ
128 kcal
678 kJ
162 kcal
Vetten 5.18 g 6.56 g
Koolhydraten 14.49 g 18.35 g
Eiwitten 2.91 g 3.69 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee