Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vleermuizencupcakes

Lekker griezelen met de chocolade vleermuizencupcakes!

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Vleermuizencupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g zachte boter
75 ml melk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Chocolade
1 Dr. Oetker Chocofantasie
3 eetl. cacaopoeder ongesuikerd

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Doe de Bereiding voor Cupcakes Natuur samen met het cacaopoeder in een mengkom en maak deze klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen alvorens ze te versieren.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 140 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 minuten

2

Decoratie

Snij de bovenkanten van de cupcakes. Snij deze vervolgens middendoor. Deze worden de vleugels van onze vleermuizen.

3

Kneed de Dr. Oetker Topping Chocolade tot deze vloeibaar wordt. Breng met een cirkelbeweging grote cirkels aan met de topping om de basis van de vleermuizen te creëren. Voor deze toepassing hoef je geen spuitmondje te gebruiken. De vleermuizen zien er op hun best uit als ze dik en lobbig zijn.

4

Plaats de vleugels op de topping.

5

Gebruik ten slotte de Dr. Oetker Chocofantasie voor de ogen en de tanden van de vleermuizen.

Tip

Voor meer gemak, plaats de Dr. Oetker Topping in een kom met een ruime hoeveelheid heet water gedurende ca. 10 min. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vleermuizencupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
1055 kJ
252 kcal
Vetten 10.10 g 17.72 g
Koolhydraten 10.20 g 17.90 g
Eiwitten 1.88 g 3.30 g