Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vlindercupcakes chocolade

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Vlindercupcakes chocolade

Voor het deeg:

Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
25 g cacaopoeder

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Chocolade
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven). Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren, de melk en het cacaopoeder bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Snijd met een scherp mes een cirkel uit het midden van de cupcake, laat hierbij een rand van ongeveer 1 cm. Snijd het uitgesneden schijfje doormidden. Vul de cupcake met de Cupcakes topping Chocolade en plaats de 2 delen van het uitgesneden schijfje er boven op als vleugels van de vlinder. Werk af met een beetje poedersuiker.