COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vlindercupcakes chocolade

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vlindercupcakes chocolade

Voor het deeg:

Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
25 g cacaopoeder

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Chocolade
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven). Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren, de melk en het cacaopoeder bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Snijd met een scherp mes een cirkel uit het midden van de cupcake, laat hierbij een rand van ongeveer 1 cm. Snijd het uitgesneden schijfje doormidden. Vul de cupcake met de Cupcakes topping Chocolade en plaats de 2 delen van het uitgesneden schijfje er boven op als vleugels van de vlinder. Werk af met een beetje poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vlindercupcakes chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 624 kJ
149 kcal
1072 kJ
256 kcal
Vetten 10.29 g 17.75 g
Koolhydraten 10.58 g 18.24 g
Eiwitten 2.11 g 3.65 g