COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vlindertaart

Lekker zomers

8 - 10 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vlindertaart

Voor het deeg:

3 eieren
150 g suiker
2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1/2 flesje)
180 g bloem
4 g cacaopoeder (1 eetlepel)
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
80 g boter

Voor het beleg:

300 g rabarber (schoongemaakt en kleingesneden)
500 g aardbeien (geschoongemaakt)

Voor de crème:

250 ml zure room
45 g poedersuiker (5 eetlepels)
citroensap (van 2 citroenen)
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml room

Voor de taartgelei:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water

preparation

Bereiding

1

Bereiding van het deeg

Klop de eieren met de suiker en het aroma romig. Meng de bloem met het cacaopoeder en de Backin, zeef dit over het eimengsel en meng alles samen met de boter. Plaats een springvormrand (26 cm Ø) op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. Giet het deeg hierin, strijk het glad en beleg het met de stukjes rabarber. Plaats de bakplaat in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Voor het beleg

Meng de zure room met de poedersuiker en het citroensap. Laat de gelatine weken zoals beschreven op de verpakking en los deze goed op in het zure roommengsel. Sla de room stijf en meng deze onder het zure roommengsel. Giet de crème op de taart, strijk het glad en plaats deze gedurende 2 uur in de koelkast.

3

De decoratie

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm als de crème vast geworden is. Snij de taart in twee en leg de twee delen met de ronde kant tegen elkaar op een taartschaal (zie foto). Snij de aardbeien in langwerpige schijfjes en leg deze op de beide taarthelften. Gebruik 4 hele aardbeien in het midden als lichaam.

4

Afwerking met taartgelei

Bereid de Taartina met het water volgens de bereidingswijze op de verpakking en bestrijk de aardbeien hiermee. Plaats de vlindertaart tot het serveren in de koelkast.

Tip

Als voelsprieten kan u twee gedroogde rabarberdraadjes gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vlindertaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1562 kJ
373 kcal
624 kJ
149 kcal
Vetten 20.18 g 8.07 g
Koolhydraten 29.05 g 11.62 g
Eiwitten 21.46 g 8.58 g