Vlindertaart

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekker zomers

8 - 10 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vlindertaart

Voor het deeg:

3 eieren
150 g suiker
2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1/2 flesje)
180 g bloem
4 g cacaopoeder (1 eetlepel)
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
80 g boter

Voor het beleg:

300 g rabarber (schoongemaakt en kleingesneden)
500 g aardbeien (geschoongemaakt)

Voor de crème:

250 ml zure room
45 g poedersuiker (5 eetlepels)
citroensap (van 2 citroenen)
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml room

Voor de taartgelei:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water

Bereidingswijze

Bereiding

1

Bereiding van het deeg

Klop de eieren met de suiker en het aroma romig. Meng de bloem met het cacaopoeder en de Backin, zeef dit over het eimengsel en meng alles samen met de boter. Plaats een springvormrand (26 cm Ø) op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. Giet het deeg hierin, strijk het glad en beleg het met de stukjes rabarber. Plaats de bakplaat in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Voor het beleg

Meng de zure room met de poedersuiker en het citroensap. Laat de gelatine weken zoals beschreven op de verpakking en los deze goed op in het zure roommengsel. Sla de room stijf en meng deze onder het zure roommengsel. Giet de crème op de taart, strijk het glad en plaats deze gedurende 2 uur in de koelkast.

3

De decoratie

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm als de crème vast geworden is. Snij de taart in twee en leg de twee delen met de ronde kant tegen elkaar op een taartschaal (zie foto). Snij de aardbeien in langwerpige schijfjes en leg deze op de beide taarthelften. Gebruik 4 hele aardbeien in het midden als lichaam.

4

Afwerking met taartgelei

Bereid de Taartina met het water volgens de bereidingswijze op de verpakking en bestrijk de aardbeien hiermee. Plaats de vlindertaart tot het serveren in de koelkast.

Tip

Als voelsprieten kan u twee gedroogde rabarberdraadjes gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vlindertaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1562 kJ
373 kcal
624 kJ
149 kcal
Vetten 20.18 g 8.07 g
Koolhydraten 29.05 g 11.62 g
Eiwitten 21.46 g 8.58 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee