Flag

Abrikozen - vruchtenthee confituur

4 - 6 potjes
Gemakkelijk
40
origineel
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
2 zakjesvruchtenthee
600 gabrikozen
250 mlwater
250 mlappelsap
citroensap (van 2 citroenen)
150 gwortels (fijn geraspt)

Gemaakt met:

1

Was de abrikozen, laat ze afdruppen, halveer ze, haal er de pitten uit, snijd ze in kleine stukjes en weeg 600 g af. Breng het water aan de kook en neem het van het vuur. Laat 2 zakjes vruchtenthee 5 minuten in het water trekken met gesloten deksel.

2

De fijngesneden abrikozen met de vruchtenthee, het appelsap, het citroensap, de wortelen en de Dr. Oetker Gelfix 2:1 geleisuiker goed vermengen en al roerend aan de kook brengen. Laat ongeveer 4 minuten koken. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-off-deksel®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.