Flag

Amandelkoekjes

20 stukken
Gemakkelijk
40
20 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufjezout
70 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1ei
3 druppelscitroenaroma Dr. Oetker
100 gboter of margarine (koud; in stukken)
Voor de garnering
1ei
100 gamandelen in reepjes
50 gsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

voor het deeg

Zeef de bloem met de Backin boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe hier het zout, de suiker, de vanillesuiker, het ei en het citroenaroma in en meng dit met een beetje bloem tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter, dek af met een beetje bloem en kneed dit snel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

voor het bakken

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 – 4 cm doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegrondjes. Meng de amandelen en de suiker door elkaar en bestrooi hiermee de deegrondjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de amandelkoekjes bakken.

Baktijd: 10 - 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C