Zeef de bloem met de Backin boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe hier het zout, de suiker, de vanillesuiker, het ei en het citroenaroma in en meng dit met een beetje bloem tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter, dek af met een beetje bloem en kneed dit snel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 – 4 cm doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegrondjes. Meng de amandelen en de suiker door elkaar en bestrooi hiermee de deegrondjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de amandelkoekjes bakken.
Baktijd: 10 - 12 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken