Flag

Bananen - dwergen

ongeveer 8 stukken
Gemiddeld
40
Verrassend voor Kerstmis
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de dwergen
2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
2bananen
1 verpakkingDr. Oetker Topping Vanille

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Picture - Dr. Oetker Topping Vanille
1

Voor de dwergen

Picture - Bananen-Zwerge 2.jpg

Houd een stuk fondant zo groot als een noot aan de kant. Kleur de rest van de fondant met de rode kleurstof. Verdeel de rode fondant in 10 gelijke stukken. Vorm van 8 stukken een bol en maak hiervan vervolgens kegels van ongeveer 5 cm lang. Druk de dikke uiteindes plat met een mes om de hoedjes te vormen.

2

Vorm van de 2 overgebleven delen rode fondant acht gelijke bolletjes. Vorm deze tot rolletjes van 4 cm lengte en snij deze in twee om de voeten te vormen.

3
Picture - Bananen-Zwerge 1.jpg

Vorm van de niet gekleurde fondant 8 kleine bolletjes voor de neuzen.

4

Laat het glazuur smelten. Snij de bananen in 4 gelijke stukken. Dip de bananen in het glazuur met behulp van 2 vorken en zet ze op een stuk keukenpapier.

5

Versier de banaan onmiddelllijk (op het nog vloeibare glazuur) met het hoedje, de neus en de voetjes.