Flag

Cake met appeltjes en rabarber

8 - 12 stukken
Gemakkelijk
50
Een heerlijke cake die doet denken aan je grootouders.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
2appels
2 stelenrabarber
200 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
200 gsuiker
80 mlolie arachide
2eieren
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Dr. Oetker Bakspray
Voor de afwerking
30 gboter
80 gsuiker
1ei

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Schil de appels en de rabarber en snijd alles in blokjes (niet te klein). Indien de rabarberstengels nog heel dun zijn, hoef je ze niet te schillen.

2

Roer de ingrediënten in volgorde bij elkaar en schep er de appel- en rabarberblokjes onder.

3

Bestuif de bakvorm met bakspray. Wacht 1 minuut en giet het beslag in de vorm. Bak ongeveer 50 minuten op 170° C.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Ondertussen, smelt de boter, maar laat niet te warm worden. Roer er de suiker en het ei bij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake wanneer de cake voor ongeveer de helft gebakken is.