Flag

Citroen en rood fruit taart

6 porties
Gemiddeld
30
Een heerlijk, fris en fruitig dessert!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de gelei
250 gframbozen
35 gsuiker
2 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor het deeg
80 gboter
80 gbasterdsuiker
80 gtarwebloem
100 gamandelen
4 druppelsDr. Oetker Citroenaroma
Banketbakkersroom
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
500 mlmelk
Voor de versiering
30 gkersen
30 gframbozen
30 gbraambessen
30 gbosbessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Voor de gelei

Leg de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water. 
Breng de frambozencoulis aan de kook met de suiker. Doop dan de gelatineblaadjes erin, uitgewrongen. Giet het mengsel in een vorm en zet het 4 uur in de koelkast.

2

Het amandel & citroen Streusel gebak

Verwarm de oven voor op 160°C (ventilatorstand).

Meng op een met bakpapier of een geperforeerde mat beklede bakplaat alle ingrediënten tot een glad mengsel.
Bekleed een rechthoekig bakblik (+- 10cm bij 30cm) zodat het ongeveer 0,5cm dik is. Prik de bodem in met een vork en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen.

3

Banketbakkersroom

Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 15 minuten in de koelkast staan.

4

Montage

Neem de bodem van de taart en doe er wat vla in. 

Neem de frambozengelei uit de vorm en snijd in rondjes. 
Versier met rood fruit en frambozengelei.