Flag

Crème brûlée taartjes

5 porties
Gemakkelijk
20
Maak zelf heerlijke Crème brûlée taartjes de banketbakkersroom en Backin (bakpoeder) van Dr. Oetker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg
200 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
100 mlwater
100 gzachte boter
Voor de vulling
100 gbosbessen
een beetjeboter en suiker
500 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
1

Bereiding van het Kruimeldeeg

Meng de bloem met het zakje Dr. Oetker Backin in een grote kom. Voeg het water en de zachte boter toe. Kneed het deeg tot een dikke massa, rol er een bol van en laat een half uur rusten op een koele plaats.

2

Bereiding van de taartjes

Rol het deeg uit, verdeel het over 5 kleine taartvormpjes en prik met een vork in de bodem. Bak het deeg 15 min. in een oven op 170°.

3

Verwarm ondertussen de bosbessen met wat boter en suiker in een pan. Haal de taartjes uit de oven en verdeel de bosbessen en hun sap over het deeg.

4

Bereid de Dr. Oetker Banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking en laat 15 min. rusten in de koelkast. Verdeel daarna de room over de 5 taartjes.

5

Bestrooi met Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker en plaats de taartjes enkele minuten onder de ovengrill voor een krokant laagje. Smullen maar!