Strooi de bloem op een werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin de honing, de eidooiers, het zout, de vanillesuiker, de citroenschil, de amandelen en de in stukjes gesneden koude boter toe. Kneed vanuit het midden alle ingrediënten snel tot een glad deeg. Laat het vervolgens 2 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak dun uit. Steek er schijven uit met een doorsnede van 5 cm leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het eiwit met een vork los. Bestrijk hiermee de schijven en bestrooi ze vervolgens met geschaafde amandelen. Bak de amandelkoekjes in het midden van de voorverwarmde oven.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 8 - 10 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bestrijk, na het afkoelen, de schijven met frambozenconfituur en leg ze twee aan twee op elkaar.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken