Kneed enkele druppels groene kleurstof door de rolfondant tot je een egale kleur krijgt. Bestuif een werkblad lichtjes met poedersuiker en rol daarop de fondant uit. Steek er dan kerstboompjes uit. Zorg ervoor dat alle boompjes een stam hebben, zodat je ze achteraf makkelijk in de topping kunt prikken. Laat de boompjes hard worden. Leg ze hiervoor op bakpapier tot de volgende dag.
Voor de ganache: doe de room in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Giet de room over de pure smeltchocolade en de boter, en laat even rusten. Roer het mengsel tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat tot de volgende dag rusten op kamertemperatuur.
Smelt de pure smeltchocolade in een kleine kom au bain-marie op een laag vuur. Leg 12 papieren vormpjes in de cupcakebakvorm. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Klop in een kom de boter glad met een mixer of een garde. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker en de vanillesuiker toe, en blijf roeren tot je een egale massa krijgt. Voeg de eieren toe en mix nog een halve minuut op de hoogste stand. Meng de bloem met de baksoda en het cacaopoeder, en roer alles onder de gesmolten chocolade. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes, en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten. Neem de cakejes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 20 Minuten
Klop de ganache met een mixer of een garde tot een gladde crème, en bestrijk er elke cupcake mee. Zet de cakejes in de koelkast tot je ze serveert.
Werk de cupcakes net voordat je ze opdient af met de kerstboompjes.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken