Flag

Paasgebak met eierlikeur

ongeveer 16 porties
Gemiddeld
40
Altijd leuk met Pasen!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Zonder de koekjesversiering kan de taart 2 dagen op voorhand klaargemaakt worden. Je kan ze ook invriezen.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het cakebeslag
175 gbloem
2 zakjesDr. Oetker Pudding Vanille
4 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
250 gpoedersuiker
250 mlzonnebloemolie
250 mladvocaat
5eieren
Voor het koekjesdeeg
150 gbloem
100 gboter
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
Voor de eierlikeur-vulling
500 gkoude slagroom
8 blaadjesDr. Oetker Gelatine
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
150 mladvocaat (koud)
Voor het bestrijken
2 eetl.frambozenconfituur
Voor de decoratie
Dr. Oetker Schrijfstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Schrijfstiften
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Voorbereiding

Vet de bodem van de springvorm in en leg er bakpapier op. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Het cakebeslag

Meng de bloem met het puddingpoeder, het Backin-bakpoeder van Dr. Oetker en de poedersuiker in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix minstens 1 min. met de kloppers op de hoogste stand tot schuim. Giet het deeg in de springvorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

Positie rooster: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 50 Minuten


Maak de taart los van de springvormrand. Verwijder de springvormrand, stort de taart op een met bakpapier bedekt taartrooster en laat afkoelen.

3

Het koekjesdeeg

Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix eerst kort met de kneedhaken op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand tot een deeg. Maak er vervolgens een bal van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 3 mm dik. Snijd er een rechthoek (ongeveer 17 x 13 cm) uit en leg die op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg vormpjes naar keuze, bv. paaseieren, bloemetjes, vlinders, leg ze ook op de bakplaat en bak ze.


Baktijd: ca. 10 min. in het onderste deel van de oven.


Trek de bodem en de koekjes met het bakpapier op een taartrooster en laat afkoelen.

4

Snijd de eierlikeurtaart verticaal in tweeën zodat er 2 rechthoeken (ca. 13 x 17 cm) ontstaan. Snijd elke rechthoek horizontaal tweemaal door. Snijd de zandtaartbodem evt. even groot als de rechthoek. Leg de bodem op een schotel, bestrijk met jam en leg er een eierlikeurbodem op.

5

De vulling

Leg de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in wat koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de room. Klop de room samen met de Gelatine stijf. Roer er tot slot de Gevanillineerde suiker en de eierlikeur onder. Als de room heel vloeibaar is, zet hem dan enkele minuten in de koelkast tot hij vaster geworden is. Smeer ongeveer 2 el room op de bodem en leg de volgende bodem erop. Wissel telkens een laagje room en bodem af tot alle bodems op zijn. Smeer de rest van de room over de taart en zet ze minstens 3 uur lang in de koelkast.

6

Decoratie

Versier de koekjes met een decoratiestift en suikerhagel en plaats ze voor het serveren op de rand van de taart.

Baktips

  • Zonder de koekjesversiering kan de taart 2 dagen op voorhand klaargemaakt worden. Je kan ze ook invriezen.