
Paaskoekjes
Ingrediënten
Bereiding:
Klop de boter, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.
Baktijd: ongeveer 12 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.
Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje eitjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Rol de rolfondant uit en snij er eitjes uit met de uitstekker. Je kan daarna met een mesje het dekseltje uitsnijden.
Borstel met een beetje honing over elk koekje zodat de versiering kan blijven plakken.
Plaats voorzichtig de stukjes fondant op het koekje en ook de decoraties. Druk lichtsjes aan dat alles goed blijft plakken. En smullen maar.
Recept ontwikkeld door onze blogster Sarah van Sarah's Little Kitchen
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Vaderdagcake

Ciabatta

Abrikozensoezen

Chocoladerollentaart met appelmoes

Paaskip

Paaskransjes
