Flag

Rustieke appeltaart

8 - 12 porties
Gemakkelijk
45
Heerlijk afgewerkt met abrikozenconfituur
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
150 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
150 gsuiker
100 mlmelk
2 eetl.arachide olie
50 gboter (gesmolten)
1ei
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
4appels
1 koffiel.kaneel
Voor de afwerking
4 eetl.abrikozenconfituur
sap van 1/2 citroen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Voor het invetten van de bakvorm

Dr. Oetker Bakspray


Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met Bakspray.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

1

Voor de taart

Meng de bloem, de helft van het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de melk, de olie, de boter en het zakje Bourbon vanillesuiker tot een glad deeg

2

Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem en de randen mee. Verwijder het overtollige deeg.

3

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met het kaneelpoeder en meng het kaneelpoeder er goed onder.

4

Bedek de deegbodem dakpansgewijs met de appelschijfjes. Beleg de deegbodem met de appelpartjes. Bak de taart ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

5

Voor de afwerking

Verwarm de abrikozenconfituur met het citroensap al roerend tot een gladde massa.

6

Stort de appeltaart op een taartrooster. Bestrijk de nog warme appeltaart met het abrikozenconfituurmengsel. Laat de taart verder afkoelen op het taartrooster.