Dr. Oetker Bakspray
Verwarm de oven voor. Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met Bakspray.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Meng de bloem, de helft van het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de melk, de olie, de boter en het zakje Bourbon vanillesuiker tot een glad deeg
Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem en de randen mee. Verwijder het overtollige deeg.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met het kaneelpoeder en meng het kaneelpoeder er goed onder.
Bedek de deegbodem dakpansgewijs met de appelschijfjes. Beleg de deegbodem met de appelpartjes. Bak de taart ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Verwarm de abrikozenconfituur met het citroensap al roerend tot een gladde massa.
Stort de appeltaart op een taartrooster. Bestrijk de nog warme appeltaart met het abrikozenconfituurmengsel. Laat de taart verder afkoelen op het taartrooster.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken